28.09.2014

Kantarellsøk

Jeg har prøvd å lete etter kantareller som matmor har kjøpt i butikken i sommer. De la hun ut forskjellige steder inne i huset. De luktet både henne og kantarell. Jeg klarte fint å finne dem når jeg etterhvert skjønte hva jeg skulle lete etter. Først så lå det en godbit oppå kantarellen. Det var jo enkelt!
Så lå godbiten under kantarellen, da skjøv jeg jo bare den vekk og fant godbiten. Deretter så måtte jeg finne kantarellen, før matmor ga meg godbit. Det var jo også enkelt, men det var visst ikke helt bra at jeg tok den i  munnen for å vise henne at jeg fant den.  Men det skal vi visst jobbe mer med senere.
Her om dagen så var vi i skogen, og plutselig så ropte matmor høyt "SØK SOPP!" og jeg skvatt til og satt nesa ned for jeg hørte jo ordet SØK. Og jammen så var det noe jeg kjente igjen. Lukta vi hadde lekt med tidligere, så jeg satte nesa ned og fant greia og fikk jammen godbit for det også! Nå har matmor kantareller i frysern, som hun ikke har tatt på, så til neste sommer så skal vi øve mer! Så skal jeg få løpe i skogen igjen etterpå!


Heeeyyyy!  Her er det jo Kantareller! Smilefjes
sopp2


Får jeg godbit nå?????
sopp3


Matmor plukker kantarellene uten å ta i dem! Så skal vi fryse dem ned! Ok det da, så lenge jeg får godbit!
sopp1
sopp4

1 kommentar:

  1. Tøft! Har hørt om trøffelhunder, men kantarellersøk - den var ny. Ser at det er flere enn meg som bruker bikkjeposer alternativt ;) Jeg fant store mengder tyttebær jeg bare MÅTTE ta med hjem.

    SvarSlett

Skriv gjerne en hilsen til meg!